Škola “Vasa Pelagić”, Ovča

Dogradnja, nadziđivanje i kompletna rekonstrkcija OŠ „Vasa Pelagić” u Ovči je završena, a učenicima će od ove školske godine na raspolaganju biti nove učionice, prošireno dvorište i ograđeni sportski tereni.

Grad Beograd finansirao je radove na proširenju i uređenju ove škole, u kojoj se ranije, usled nedostatka prostora, nastava odvijala u tri smene. Danas u njoj ima mesta za 523 osnovca i 24 predškolca, koji će nastavu pohađati samo u prepodnevnoj smeni. škola „Vasa Pelagić” u Ovči sada ima 19 učionica, od kojih je 16 predviđeno za odvijanje klasične nastave sa po 30 mesta za učenike, dve za inernet-nastavu i jedna za predškolsku nastavu.

Đacima je takođe na raspolaganju uređeno dvorište sa zelenilom i savremenim mobilijarom, ograđeni sportski teren, rampe i lift za učenike s posebnim potrebama. Postojeći objekat fiskulturne sale, koji je toplom vezom povezan sa ostalim delom škole, takođe je adaptiran i doveden u stanje koje odgovara novoizgrađenom delu objekta. Urađene su i nove instalacije vodovoda, kao i kanalizacije sa novom septičkom jamom. Glavnim projektom obuhvaćen je i zaseban prizemni objekat kotlarnice sa sistemom grejanja na lož-ulje u ukopanom rezervoaru

Komentari su zatvoreni.